Let Justice and Peace Flow

Den 2 September arrangeras “Global Walk for Future Day.” Startskottet på den årliga period (1 sep – 4 okt) som hela kristenheten kallar Season for Creation a. k. a. Skapelsetid. Då kristna runt om i världen uppmanas att reflektera, be och sätta sig i rörelse för miljön och dess omistliga värde.


Den första lördagen i september uppmanas alla församlingar, föreningar, kloster, kommuniteter och bönegemenskaper att tillsammans ge sig ut i skapelsen och arrangera Pilgrim’s Walk for Future-vandringar på temat ”Let justice and peace flow”.

 

Hur skapar jag en egen vandring under Skapelsetid?

I vår verktygslåda kommer vi under våren publicera ett särskillt material för denna period som du kan ha som stöd för att arrangera egna walk for future-vandringar lokalt. Allt från material för reflektioner på årets tema och hur du kan registrera stegen i vår gemensamma stegräknare till enkla tips hur du praktiskt går tillväga.


TILL VERKTYGSLÅDAN >>

 

Dagsprogram från Vadstena med LIVE-sändningar

I år arrangeras ett dagsevent i samband med att två av våra månadslånga Pilgrim’s walk for future-vandringar når sitt mål i Vadstena Klosterkyrka. Även Katolska Kyrkans har planerat sin vallfärd till Vadstena samma dag. Var du än vandrar kommer du kunna dela gemenskapen med andra klimatvandrare genom LIVE-sändningar, intressanta talks och hälsningar både från Vadstena och från vandringar runt om i Välden.


OBS! PROGRAM FÖR DEN 2 SEP PUBLICERAS PÅ DENNA HEMSIDA I SOMMAR!Vi är många som vill vandra tillsammans!

Det är många som planerar för vandringar och material kopplat till 2 september och Skapelsetid. Vi samarbetar just nu med Sveriges Kristna Råd, God jord och Grön Kyrka med en portal där hela svenska kristenheten samlar goda exempel på hur du kan jobba med klimatomställning och hållbarhet i din församling. Pilgrim's Walk for Future-vandringar finns med i detta arbete och utvecklas som metod att sätta människor i rörelse på bred ekumenisk front.