VADSTENA-HAMBURG

Under uppbyggnad / Under progress

Kartan är ett planeringsverktyg och bör inte ersätta fysisk karta och kompass, då avvikelser kan förekomma. Tjänsten driftas av Naturkartan. Observera att ledinformationen ägs och uppdateras av respektive ledhuvudman (ex. kommun eller länsstyrelse).
HAMBURG-MÜNSTER

Med tåg / By train

MÜNSTER-GLASGOW

I samarbete med Geht doch!

Från Vadstena till Glasgow

Pilgrim's Walk for future och dess förtrupp* med vandringsledare Annika Spalde i spetsen, kommer gå genom Sverige, Danmark och Tyskland ned till Hamburg på det som ska bli S:t Birgitta Ways. Leden som helhet är under uppbyggnad och vandringen blir en del i att på sikt etablera en helt färdig led med markägaravtal, märkning, pilgrimsboenden och annat hela vägen från Hamburg till Vadstena.
 

...VIDARE UT I PILGRIMSEUROPA

 

Från Hamburg kommer förtruppen fuska lite och ta tåget till Münster för att ansluta till den europeiska vandringen "Geht doch!" som sen vandrar vidare genom Nederländerna. Väl i Amsterdam kommer vi segla över Engelska kanalen till Holy Island och därifrån slutligen gå sista etappen fram till Glasgow och klimattopmötet COP 26. 


* Då Coronaläget tvingat oss att begränsa vandringen till grupper om 8 har vi skapat en förtrupp med vår vandringsledare Annika Spalde som visar vägen för oss andra. Förtruppen bereder marken för alla er som vill följa efter. Förtruppen kommer även att serva alla som går egna walk-for-future-vandringar med dagliga LIVE-sändningar och spännande inslag längs vägen.  Läs mer hur du deltar och om vår coronastrategi här >>

VADSTENA-GLASGOW I KORTHET

Total längd: ca 1700 km

Totalt antal etapper/Vandringsdagar 100 st

Etappernas längd: 11-26 km/dag (4-8 h vandring per dag)

Ställen för mat och boende: Finner du på Naturkartan nedan. Vi fyller på med aktörer som kan tänka sig ta emot pilgrimer allt eftersom. Fler matställen och boenden går att hitta själv på Google mapsAirBnB och på Tripadvisor.

Mer information: Då pendemin sätter gränser för hur vi får röra oss är det viktigt att alla som tänkt vandra genom Europa håller sig uppdaterade på de restriktioner som råder i varje region.


Sverige Folkhälsomyndigheten

Danmark coronasmitte.dk

Tyskland Robert Koch-institutet

Nederländerna Government of the Netherlands

Storbritannien Visit Britain


Fakta land för land

Sverige

Total längd: 530 km 
Totalt antal veckor: 5
Genomsnittlig etapplängd: 19 km 
Leder som används: Klosterleden, FranciskusledenMunkaleden, Nydalaleden, Birgittavägen i Skåne


Danmark

Total längd: 240 km 
Totalt antal veckor: 3
Genomsnittlig etapplängd: 19 km 
Leder som används: Den danske Pilgrimsrute – Østsjælland/Væstsjælland/Sydsjælland 


Tyskland 

Total längd: 380 km 
Totalt antal veckor: 4
Genomsnittlig etapplängd: 21 km 
Leder som används: Jakobsweg via Scandinavica från Puttgarden till Lübeck. Från Lübeck går vi Via Baltica till Hamburg. Mellan Hamburg och Münster används tåget. I Münster ansluter vi med den Polsk-Tyska vandringen "Geht doch!". 


Nederländarna

Total längd: 260 km 
Totalt antal veckor: 2 
Genomsnittlig etapplängd: 24 km 
Leder som används: Ingen markerad pilgrimsled. Från Ijmuiden planerar vi att ta segelbåtar över Engelska kanalen till Holy Island och Lindisfarne.


Storbritannien 

Total längd: 230 km 
Totalt antal veckor: 2 
Genomsnittlig etapplängd: 23 km 
Leder som används: St Oswalds Way, The Forth to Farne Way, Whithorn Way.


Glasgow 

FNs klimatkonferens COP26 1-12 november