AKTUELLA VANDRINGAR

SAMARBETSVANDRINGAR

TIDIGARE VANDRINGAR

Den stora vandringen till Glasgow 2021


Gå med som dagsvandrare

Med Pilgrim's Walk for Future hoppas vi skapa ett brett engagemang.
Varje dag som vi pilgrimsvandrar har du möjlighet att ansluta som dagsvandrare. Packa din väska med matsäck och dyk upp kl. 9. Platsen för var vi startar finner du i vår kalender.

Om du vill delta flera dagar eller ännu längre behöver du själv ordna med mat, boende och nödvändiga transporter längs vägen. Du kan se var kärntruppen vandrar samt få tips på övernattningsställen på vår karta.

OBS! Glöm inte att registrera dig som deltagare!

Deltagare

Oavsett om du deltar i den stora vandringen eller arrangerat en egen vandring eller bara är med och dagsvandrar är det bra att registrera sig som deltagare.

Som deltagare får du veckovis information från oss med veckans program, LIVE-Sändningar, reflektioner, hälsningar med mera.


Stay conected! Sign up today!

Vår Coronastrategi

Vår coronastrategi

Vi är många som vill pilgrimsvandra för klimatet! Intresset för vandringen till Glasgow har överträffat alla våra förväntningar. Samtidigt har pandemin inte släppt sitt grepp om oss. För oss som älskar utmaningar har det växande engagemanget från er som vill hänga med på Pilgrims Walk for Future varit en spännande nöt att knäcka! 


Så här ser vår Corona strategi ut från den 1 juni 2021:

 

Kärntruppen med budkavlen

På vår hemsida walkforfuture.se, på vår youtubekanal, facebooksida och instagram kommer du kunna följa den kärntrupp om 8 personer med Annika Spalde i spetsen som vandrar hela sträckan från Vadstena till Glasgow med vandringens budkavle*. På måndagen den 19 juli kl. 9 signalerar klosterkyrkans klockor att vandringen är i gång. Denna grupp om 8 personer som då tar sina första steg mot Glasgow blir som en förtrupp som går i täten och som samtidigt servar och bistår alla små  vandringsgrupper som vandrar runt om i hela Sverige med dagliga zoommöten, inspirationsfilmer och spännande medvandrare som ni sedan kan följa digitalt på era egna vandringar. Under 17 veckor kommer förtruppen bistå alla som organiserat egna vandringar med dagligt innehåll och en stark känsla av gemenskap. Oavsett när eller hur långa eller korta dessa vandringar blir så går det alltid att ”koppla upp sig” mot kärntruppen under dessa veckor.

 

Välkommen att följa med som dagsvandrare!

Genom de lättnader som skett i restriktionerna är man som dagsvandrare välkommen att sluta an och vandra med den grupp som Annika Spalde leder. Genom den information som ni hittar här på hemsidan kan man som enskild, grupp eller församling få hjälp med att ordna sitt eget boende och mat. Vi uppmuntrar alla, enskilda, grupper och församlingar att bidra till vandringen på det sätt som de lokala förutsättningarna tillåter. Många gånger kan vi säkert laga gemensam mat för alla och bo under samma tak men det är inget vi kan lova.

 

Ordna din egen lokala vandring – var helst du befinner dig

En annan möjlighet att bidra till vandringen under rådande restriketioner är att starta en egen Pilgrim's Walk for Future i din stad eller med ditt kompisgäng eller i din församling. Oavsett storlek eller längd är din walk for future ett sett för dig att sätta igång din personliga resa mot ett hållbarare liv. Samtidigt hjälper du till med att nå ut med vårt budskap. Det är lätt att arrangera en egen Pilgrim's Walk for Future. Allt du egentligen behöver göra är att ställa dig bakom vårt budskap och ladda ner och använd vår symbol på affischer eller i sociala medier. Sen är du igång. Se mer på sidan ”skapa din egen vandring”

 

Varje dag följer en särskild pilgrimsrytm

För att du ska känna samhörighet med alla som vandrar samtidigt fast på olika platser och för att din lilla vandringsgrupp ska kunna medverka LIVE i alla digitala sändningar från kärntruppen så kommer vi ha en fast rytm för varje dag. Måndag till lördag är vandringsdagar och de följer samma rytm. Fredagar ser lite annorlunda ut då vi ansluter vi till Fridays for future och söndagar är vilodagar.

 

DAGENS RYTM (MÅND-LÖRD)

08:40 (Ny rutin!) Dagens hälsning följt av morgonbön 

Annika skickar med en LIVE-hälsning för dagen innan vi börjar vandra via walk for futures facebooksida. Ibland kommer dessa hälsningar färgas av olika personer som vi träffar längs vägen och som vill inspirera oss till hållbara liv. Hälsningen följs av en kort morgonbön innnan vandringen startar.


21:00 (Ny tid) Kvällsbön

Sänds LIVE via walk for futures facebooksida


Gör din vandring synlig för alla!

www.walkforfuture.se registrerar du din vandring. Du kan också kontakta oss om du har frågor eller vill ha hjälp att hitta medvandrare till din vandring. Genom att registrera din vandring kommer den synas på vår kampanjsida och de steg du tar för klimatet kommer adderas till ett räkneverk som kommer räkna ihop hur många steg vi gemensamt tagit för klimatet.

 

* Budkavlen innehåller ACTs och Fridays for Futures krav som ställs till våra beslutsfattare samt uppmaningar som riktas mot oss själva att leva hållbara liv.

**På fredagar ansluter vi alltid till de lokala Fridays for Futures arrangemang som sker på den ort där vi befinner oss. Alternativt anordnar vi ett eget Fridays for Futures event där inget sådant redan finns.

Från Vadstena till Glasgow


Pilgrim's Walk for Futures sträcka blir knappt 200 mil uppdelat på 16 veckors vandring. Färden över vattnet kommer ske med båt eller skuta. Vandringen planeras så att 6 dagar av vandring följs av en vandringsfri dag. En normal dagsetapp är runt 20 km lång och går i ett pilgrimstempo med gott om tid för kroppslig och andlig återhämtning. Söndagarna kommer vara vandringsfria.


Vandringen genom Sverige, Danmark och ned till Hamburg kommer gå på det som kommer bli S:t Birgitta Ways "the pilgrims path to Vadstena". S:t Birgitta ways går längs redan befintliga pilgrimsleder. Vi kommer följa Klosterleden, Franciskusleden, Munkaleden och Nydalaleden och sen vidare längs pilgrimsvägarna i Skåne. Leden som helhet är under uppbyggnad och vandringen blir en del i att på sikt ha en helt färdig led med markägaravtal, märkning och annat som krävs.
 

GENOM VACKRA SOMMARSVERIGE...

 

I Sverige kommer vi bland annat passera Jönköping, Nydala, Ljungby, Markaryd, Örkelljunga och Landskrona. Har du möjlighet, eller känner du någon som kan ta hand om pilgrimer någonstans längs vägen, så kontakta oss!
 

...OCH VIDARE UT I EUROPA

 

Efter Lund går färden över till Danmark längs de danska pilgrimslederna och därefter över till Tyskland och leder ner till Hamburg. Här följer vi i mångt och mycket de Jakobsvägar som är etablerade pilgrimsleder sedan länge. Mellan Hamburg och Münster tar vi tåget för att hinna ansluta till den europeiska vandringen "Geht doch!" som sen tar sig vidare genom Nederländerna, över Engelska kanalen och till slut kommer fram till Glasgow.

Vad händer i Europa?

Runt om i Europa sker klimatvandringar med målet satt i Glasgow och COP26 Här hittar du några av dessa:


https://www.klimapilgern.de/en/

https://www.yccn.uk/relay

https://caminotocop.com

Organisationer i Glasgow som är involverade

https://www.sandyfordhenderson.net/

https://www.salvationarmy.org.uk/glasgow-city-centre

https://www.cidse.org/